Tuesday, July 26, 2011

Kookostäidisega vaarikaboston

Suur ja kohev vaarika-kookostäidisega pidusai maitseb iseäranis hõrgult ahjusoojana. Saia saad valmistada ka mõne muu moosi või marjatäidisega, kuid kookostäidis võiks jääda lisaks igal juhul. Lase oma fantaasial lennata!
-
KogusKoostis- ja maitseained
30  g Presspärm (toasoe)
3  dl Piim (käesoe)
1  tl Sool
1  dl Suhkur
2  tl Kardemon
7  -8 dl Nisujahu
100  g Või (toasoe)
MOOSITÄIDIS
1.5  dl Vaarikamoos
KOOKOSTÄIDIS
100  g Või (sulatatud)
1  dl Suhkur
2  dl Kookoshelbed
2  spl Nisujahu
2  tl Vanill- või vanilliinsuhkur
MÄÄRIMISEKS
1  tk Muna
PEALE
Tuhksuhkur


Hõõru pärm 1 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks, sega juurde käesoe piim. Lisa ülejäänud suhkur, kardemon ja jahu ning viimaks tükkidena toasoe või, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätiga kaetult soojas kohas kerkida 0,5–1 tund. Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks. Määri peale vaarikamoos ja keera tihedalt rulli. Lõika rull 4 cm laiusteks tükkideks ja lao need küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga vormi. Lase räti all soojas kohas kerkida 10–15 minutit. Samal ajal sega kokku kookostäidise ained. Määri kerkinud tainast munaga ning vajuta iga tüki sisse lusikatäis kookostäidist. Küpseta 175kraadises ahjus 35–40 minutit (pöördõhurežiimil 25–30 minutit) või kuni sai on kuldkollane ja küps. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

1 comment:

  1. Ilmselgelt oleme me mõlemad Toidutares ringi kolanud, kuna ma katsetasin ka just eelmine nädal sedasama bostonit! :P Ja selle nädala alguses tegin juba uuesti ka! :) Ülihea küpsetis eks!

    ReplyDelete