Tuesday, July 26, 2011






     Ameerika juustukoogid on imemaistvad ja nende eeliseks on see, et neid võid küpsteda valmis juba kuni nädal varem - külmikus seistes maitse vaid paraneb.

Põhi: 150 g sokolaadi küpsiseid
          50 g võid
Kate: 750 g maitsestamata toorjuustu
             2 dl suhkrut
          2,5 dl hapukoort
             1 spl jahu
             2 tl vanillsuhkrut
             2 muna
          50 g sokolaadi  (tumedat)


     Purusta küpsised, sega sula võiga ja suru lahtikäiva koogivormi põhja. Koogivorm mähi hoolikalt fooliumisse. Suures kausis vahusta mikseriga toorjuust suhkruga. Lisa hapukoor, jahu ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval ja hoolikalt segades juurde munad. 4 dl segust tõsta väiksemasse kaussi ja sega hulka sulatatud sokolaad. Pool heledast segust määri koogipõhjale. Pane peale pool sokolaadisegust, siis jälle hele segu ja siis sokolaadisegu. Sega kergelt noaga, nii saad kirju marmorimustrilise katte. Aseta vorm veevanni. Küpstea 160 kraadises ahjus 1h ja 15 mn. Lase jahtuda. Kata pealt ja pane vähemalt 4 h külmikusse. 

Retsept pärineb raamatust 100 KOOKI 2.

No comments:

Post a Comment