Monday, July 18, 2011

Seene-hakkliha pasta päikesekuivatatud tomatitega

   

     Vaja läheb:  pasta makarone (meie pere lemmik Barilla Penne Rigate või Panzani)
                        hakkliha
                        veidi suitsusinki
                        seeni (kasut. sampiljone)
                        päikesekuivatatud tomateid ja nende õli praadimisel
                        sibulat
                        küüslauku
                        maitseained (sool,pipar,liha üldmaitseaine,vürtsid,vegeta,paprika,rohelist)
                        kohvikoort
                        riivjuustu

     Meest mitu päeva koju oodates on alati ainult 1 võimalus mida tema rõõmustamiseks süüa teha. Pastat! Ükskõik mis viisil ja millega. Sügavkülmas oli mul juba praetud hakkliha maitseainetega. Külmikus jupp suitsusinki, päikesekuivatatud tomatid (mida ma sel aastal ise teha provida tahan) ja sampiljonid. Kui rääkida kuidas valmib meie pere hea pasta, siis kõige tähtsam on makaroni valik. Kvaliteetne Itaalia kaup, isetehtud makarontsikud või siis parem mitte midagi, kõiksugu Mannid ja muud jäävad juba ikka pikemat aega poodi. Võib tunduda väga pirts jutt, aga nii kahjuks on, maitse erinevus on ikka niivõrd suur. Ühesõnaga hakkliha sai pruunistatud koos singi ja seentega, lõpus lisades sibulad, küüslaugud ja tomatid, et nad veidi krõmpsuvad jääks. Makarone keeta 11 min ja kurnata. Kahjuks ma ei oska tõesti kirja panna täpseid koguseid, soovitan ikka vastavalt oma maitse järgi teha. (umbes: 300g makarone, 100g hakkliha, 50g sinki, väike purk seeni, pool purki tomateid, 2 sibulat, 4 küüslaugu küünt, 1 väike pakk kohvikoort.) Makaronid kurnatud, segada kokku pannil pruunistatud hea ja paremaga. Peale kallata kohvikoor ja ajada korra pann kuumaks pidevalt segades. Ja ongi kõik, riivjuust peale - ehmatades pasta kuumuse peale sulab ise! :) Maitses hääää!!!

No comments:

Post a Comment