Wednesday, August 31, 2011

ImeHeaVeidiLõbustav Kodune Siider!!! :D

5 kg õunu (pigem hapukaid)
400 g suhkrut
25 g sidrunhapet
2 tl askrobiinhapet (saab apteegist)

   Retsept pärineb Oma Maitse ajakirjast...mingist vanemast numbrist, täpselt ei tea. Igaljuhul võttsin julguse proovida, aga ohhh seda kurja, tulemus sai iiime HEA!

Õunad lõigata sektoriteks, südamik alles jätta, see pidavt siidrile selle hea maitse just andmagi. Eemaldada vaid varred ja plekid. Õunad valada üle keeva veega (nii, et kataks õunad) ja lisada ka askrobiinhape. Anum katta fooliuniga ja jätta 7-8 päevaks seisma. Sega iga päev! Juba 3ndal päeval peaks hakkama käärima. Peale 7-8 päeva kurna vedelik läbi riide (marle) ja seejärel kuumuta mahl kuni suhkur on sulanud ja lisa ka sidrunhape. ÄRA KEEDA! Villi siider pudelitesse (ise kasutasin viina pudeleid kuna need ju juba eelnevalt väga puhtad! :)) Jäta veel 3-4 päevaks lahtiselt seisma, aseta lihtsalt kork peale, et kärbsed ligi ei saaks. Siis sulge ja säilita külmas!!!




No comments:

Post a Comment